Update:

Snertpop 2023: een dag met een gouden randje

Steeds als je denkt dat het niet leuker kan, gebeurt het toch. Want wat een heerlijke Snertpop hebben we achter de rug. Snertpop 2023 was er één voor in de boeken. Een zonovergoten editie, met fantastische bands en een heerlijke sfeer.

Zaterdag 18.30 uur: “Zo A-A-Automatisch!” De blauwe Snertpop-tent barst bijna uit zijn voegen als Flemming zijn grote hit inzet. Het enthousiasme van de hitzanger heeft de zaal allang geïnspireerd tot uitbundig meezingen. De kleinste bezoekers hebben op een tafel achter de bar hun eerste concertervaring – en wat voor één. Een prachtgezicht om al die koppies te zien. Juist dat is wat Snertpop in onze ogen moet zijn: feest voor iedereen.

De sfeer op het terrein is heerlijk. Bezoekers kijken, luisteren, praten, drinken en lachen. Met een graad of 20 en volop zon is het goed toeven. De muzikale omlijsting van Quick Response, Gumbo Kings, BOAZ en Blackbird doet de rest.

Zaterdag 21.00: “Zullen we hem doen?!” Drukwerk-zanger Harry Slinger heeft de tent – die tot de nok gevuld is – al bijna een uur lang in zijn zak als de klassieker ‘Je loog tegen mij’ wordt ingezet. Nog één keer wordt er collectief meegebruld. Snertpop sluit de Amsterdammer in haar hart.

De nummers van Queen gaan er ook prima in, blijkt. Valentines Tribute to Queen: goede band! Een vol veld brult de hits mee. De laatste paar procent energie van de dag worden besteedt aan The Hillbilly Moonshiners. Wat een feest!

Zondag 1 uur: De laatste munten worden uitgegeven bij de foodtrucks en dan wordt toch echt de uitgang opgezocht. Binnen wordt de tent al aangeveegd. Jammer, Snertpop 2023 zit er al weer op. De evaluatie met de beveiliging is binnen een minuut klaar. “We hebben niks hoeven doen, het was een topfeest!” En zo is het.

Zondag 13 uur: Een machtig gezicht. Een kleine 40 (!) vrijwilligers – van 16 tot 60 jaar – zitten aan een broodje. Het veld is dan al grotendeels opgeruimd en een dag later herinnert niets meer aan het festival. Een paar uur eerder melden sommigen zich met een houten hoofd. Maar hé, ze zijn er wel. Op karakter. Als bestuur prijzen we ons zeer gelukkig met de vrijwilligers die Snertpop maken. Ieder jaar weer. Opbouwen, afbouwen, achter de bar, munten verkopen, catering, noem maar op. We zijn meer dan trots op jullie allemaal! Net als op alle sponsors die ons mooie evenement blijven steunen.

Bekijk de foto’s, gemaakt door Jordy Mol!

Tot volgend jaar!

Bestuur Stichting Snertpop,

Chris, Jur, Ingrid, Isis, Leon en Michiel.

Ben jij er ook bij!?

Meer nieuws

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram en mis niets!