Update:

Even voorstellen (I): Wheat Kings, Glock’45 & Savine

Het aftellen naar 10 september is nu echt begonnen! In een drieluik stellen we kort de acts van Snertpop 2022 aan u voor. Met deze keer: een ode van een Canadese grootheid, countrysatirepartyrock’n’roll en een zangeres met hitpotentie.

Wheat Kings I 14.30 uur I EP: Beerepoot stage

Hij kon zijn tranen niet bedwingen. “Ons land is armer zonder Gord Downie”, snikte de Canadese premier Justin Trudeau tijdens een persconferentie in 2017, na het overlijden van de zanger van de band The Tragically Hip. The Hip: binnen Canada een monument – de afscheidsconcerten werden live op televisie uitgezonden – in Europa eeuwig onderschat.

Tijdens concerten in Paradiso vulde de poptempel zich steevast voor de helft met West-Friezen. Een deel daarvan richtte als eerbetoon aan Downie een tribute band op: Wheat Kings. Komt dat zien en geniet van de nalatenschap van een groot muzikant.  

Glock’45 I 15.30 uur I EP: Beerepoot stage

“We zijn vijf stukken uitschot die op een trailerpark wonen. We hebben niets beter te doen, dus zijn we maar een band begonnen.” Was getekend: Pricklebush Pete, frontman van de band Glock’45.  Countrysatirepartyrock’n’roll, dat is wat Glock’45 is, dus mis het niet.

Heerlijke over de top onzin, kijk maar… maar wel lekker! Zien is ontdekken.  

Savine I 16.30 uur I Mainstage

Midwoud als vruchtbare muzikale grond. Snertpop heeft een neusje voor talent. Denk aan Suzan en Freek, Mell & Vintage Future, Rondé, Nielson, Nona en ga zo maar verder. Stuk voor stuk artiesten die na hun bezoek aan Midwoud definitief doorbraken.

Savine zou zomaar de volgende next best thing kunnen zijn. Gezegend met een heerlijke stem, combineert de zangeres Soul, Jazz en Blues met Pop-elementen. Haar inspiratiebronnen zijn niet de minsten: denk aan Adele en Amy Winehouse. Haar nieuwe single – Head over Heels – is er één met hitpotentie.

In de volgende aflevering van Even voorstellen: Paul Sinha, Antoon & Voltage.

Friskaarten (tot 18 jaar) en reguliere kaarten (vanaf 18 jaar) zijn verkrijgbaar via www.snertpop.nl.

Ben jij er ook bij!?

Meer nieuws

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram en mis niets!